Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак не пали ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение
    Сети ли се да погледне6 горивниа филтър? По принцип се напалва с вода и като замразне се се6та6 кво става.
    Виж кво съм ти писал тука.
    164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Точно този пост ме наведе на мисълта за филтъра , още повече след като смених свещите и зтартера е здрав .... то остана филтъра

7 сутринта - 11 градуса , запали без проблем , очаквано .
      Last edited by icedoc; d.m.y г., 15:57.
      Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
      АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
      АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
      eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

горивния филтър го сменям със всяка смяна на мслото,и всеки път има вода.Като си купих 164ката беше с дизелов двигател имах доста проблеми с паленето и тоците.
        В пълен покои колата ми харчеше 17ампера !!(за 20-30 мин. 110А неможе да преварти) почнах да замервам и изкарвам бушони ... премахнах бушона за плафона над огледалото и оттечката изчезна.После установих че релето за подгрева неработи и него го премахнах... закачих подгрева с дебели проводници и самоизключващ бутон монтиран под волана.След седмица пак взе да пали трудно,колата беше с механична гнп забелязах 4е протича и взима въздох от един болт на помпата сложих му една медна дифтунга и вси4ко се оправи..... повече проблеми с паленето съм нямал... докато беше жив този прекрасен тд двигател.
        Last edited by Roterdamski; d.m.y г., 17:29.

Alfa Romeo 164 2.5TDI
        BMW 525TDS
        Hyundai Accent

Comment

а

какво стана после с прекрасния ТД ВМ двигател ?

Comment

Първоначално публикувано от icedoc Покажи съобщение
            какво стана после с прекрасния ТД ВМ двигател ?
            ако ти трябва нещо от него казваи :Д

Alfa Romeo 164 2.5TDI
            BMW 525TDS
            Hyundai Accent

Comment

а

Вероятно електронна дюза ??

Comment

Е чак пък електронна...
                Сензор за движение на иглата- проста намотчица и котвичка.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

и мойта нещо се прецака днес и ме остави на пътя за сефте ...от 1 год я карам нямах никакви проблеми...и сега за няколко дни имам купища...та...нещо ключа заяждаше на ключалката за палене още преди...но изведнъж стана супер зле... днеска 10 мин се мъчих докато дам на контакт после още 10 докато извадя ключа..ужас. та както си карах ми изгасна изведнъж.запалих ...и продължих забелязах че нещо губи обороти не върви и на един магазин бях спрял оставих я запалена ( едно приятел4е ме чакаше в колата) и като се върнах каза че сама угаснала пак. пробвах да запаля пак ,но уви. Като дам на контакт не светват лампите по таблото нито датчиците работят, а перката и мотора си въртят. Не знам дали е свързано нещо с ключалката тая история но си мисля че оттам се прецака нещо. Защото знам и че не е мн хубаво да се задържа клю4а докраи завъртян, 4е така заминавал стартера...А при мене стана така 4е трябваше сам да го върна донякъде след като запаля, защото иначе си оставаше до края заради тоя проблем с ключалката и няма как да преценя докъде то4но да го върна... та нз откакво може да е... това ме навежда на мисълта за стартер или ...??!?!
                  166 2.4 JTD 140 hp+chip '02 отскоро
                  164 2.0 ТS 147 hp '92 my ex-, but my 1st love

Comment

Има логика да е проблема в контактния ключ- едно като механика, щом заяжда, отделно и контактната част. Не разбрах- какво значи 'перката и мотора си въртят' ?
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

еми върти но не пали... а като дам на контакт и пусна фаровете си бачкат примерно...мисълта ми че не е от акумулатор ... а и бях извън града днеска се върнах навъртях бая км нямаше проблем

Comment

Като свалиш кората под волана се виждат 3 релета. Май те са захранвания при контакт. Но трябва да елиминираш евентулен проблем с ключа.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

ми те преди няк дена ми сменяха рейката че протече и след това трябваше да се прави някакъв регулаж и отваряха волана (само да спомена че технически съм зле :Д )...няма да се учудя ако са прецакали нещо и оттам да се е влошил и проблема с ключа. Еми ще видим какво ше кажат утре ...въпреки че то в сервиз не съм сигурен дали ще ми решат проблема с ключалката...даже не знам и къде да се обърна ама те сигурно ще ме препратят някъде де..Аз затова и писах темата за бургазлиите с 164 защото сме малко в бургас а и рядко се намират истински маистори на алфите ни

Comment

Я една безумна идея- раздвижи целия волан нагоре-надолу и навътре-навън. Да видиш промяна ще има ли.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

а

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                              Е чак пък електронна...
                              Сензор за движение на иглата- проста намотчица и котвичка.
                              ??? нямам си идея дали работи

Comment

Първо мериш съпротивление
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X